S’apropa el Festival de Poesia i + 2012 !

Ja tenim aquí l’edició del Poesia i + de la Fundació Palau!

Els dissabtes 30 de juny i 7, 14 i 21 i de juliol de 2012, a les 22h, es realitzaran els concerts i recitals al voltant de la poesia i la música. Ja en podeu consultar la programació.

Un any més, us donem la benvinguda.

“¿Què aferrem millor, allò que captem amb els nostres sentits o allò
que copsem amb l’enteniment? La resposta és perillosa, perquè
si ens inclinem a creure que la possessió material és més segura
que la intel·lectual o l’espiritual, la pregunta següent pot deixar-nos
atuïts: ¿Què és allò que perdem més radicalment, les coses que
havíem captat materialment o les que havíem captat per via afectiva o intel·lectiva? Davant del segon interrogant, el materialista strictu sensu queda derrotat. És evident que les coses materials, un cop perdudes, ho són del tot, irremeiablement; en canvi, les coses intel·lectives o espirituals poden, almenys, no morir sinó amb nosaltres. Aleshores, ¿què és o en què consisteix aquest més de l’intel·lecte o de l’esperit sobre la materialitat?
***
El desig d’atènyer, amb els mots, un altre reialme o una altra realitat que pot escondir-se darrere els mots i darrere la nostra realitat ha estat sempre latent en tots els poetes.
***
L’aigua del mirall ens fa llegir el dibuix i el mirall de l’aigua ens invita a contemplar el poema.”

Josep Palau i Fabre (1980)

Seguim l’orientació del poeta: si trontolla allò material, reforcem el fonament, és a dir, l’intel·lecte, l’esperit. La Fundació Palau, amb el suport de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, de la Institució de les Lletres Catalanes i de la Diputació de Barcelona, ofereix una nova edició del festival Poesia i + com a oportunitat i proposta de resistència.

Benvinguts a la poesia, a la música, a la més alta i autèntica vida.

Tomàs Nofre
President de la Fundació Palau

Quant a Fundació Palau

La Fundació Palau es va inaugurar al mes de maig de l’any 2003 i té com a vocació conservar, exhibir i difondre el fons artístic i documental de Josep Palau i Fabre. Josep Palau i Fabre es considera un dels especialistes més prestigiosos en l’àmbit mundial sobre la vida i l’obra de Pablo Picasso, del qual també era amic personal. Poeta, dramaturg, contista i assagista, és una de les grans personalitats de la literatura catalana dels nostres temps i ha connectat la cultura catalana amb els corrents artístics més importants del segle xx gràcies a la seva relació amb personalitats com ara Picasso, Artaud, Octavio Paz, Cocteau, Lorca, etc.
Aquesta entrada ha esta publicada en Festival poesia 2012, Informació dels espectacles. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa'ns el teu comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s