Recital de Narcís Comadira al Poesia i +

A Lent (2012), el seu darrer llibre, Narcís Comadira dialoga creativament amb peces literàries d’altri i amb obres plàstiques diverses.

La sessió tindrà dues parts: la primera consistirà en unes recitacions del poeta amb lectura acompanyada d’altres textos, a càrrec d’Esteve Miralles, presentador de l’acte; la segona part consistirà en una lectura il·lustrada amb imatges projectades (o amb música) al·lusives als temes dels poemes: Tintoretto, Erik Satie, Käthe Kollwitz…

La Fundació Palau felicita d’aquesta manera Narcís Comadira aquest any que en fa setanta. I ell ens felicita a tots proporcionant-nos una selecció de 14 dibuixos que són recreacions d’artistes que tenen obra present a la col·lecció de la Fundació i que es podran veure a l’Espai Zero durant tot l’estiu.

Narcís Comadira: Dibuixos

Es tracta d’una petita mostra dels dibuixos de premsa de Narcís Comadira (Girona, 1942), seleccionats per la vinculació dels seus motius amb els autors presents a la col·lecció de la Fundació Palau.

Des de 1995, i en diversos diaris (El País, El Periódico, Ara), l’escriptor Narcís Comadira ha publicat més de 500 articles assagístics sobre els objectes culturals més diversos, abordats des de la curiositat intel·lectual: ciutats i paisatges, llibres i escriptors, quadres i pintors, edificis i arquitectes, museus i exposicions, tradicions i formes de vida, paraules, troballes estètiques, intents humans…

La gran majoria d’aquests articles, a més, s’ha publicat il·lustrada, de la mà del pintor Narcís Comadira, amb un dels més de 500 dibuixos corresponents: alguns en negre sobre blanc, alguns en colors. Cada dibuix captura un detall per ser mirat i pensat, i sovint homenatja, com en un apunt d’apropiació personal, l’art de creadors singulars com Picasso, Torres-García, Mompou, Ràfols-Casamada o Tàpies, entre d’altres.

Amb aquesta mostra, la Fundació es vol sumar a la celebració del setantè aniversari de l’artista gironí, que recentment ha presentat una antologia de la seva obra plàstica (Comadira: 50 anys de pintura, 2010), un volum d’assaigs (Les paraules alades, 2011)  i un nou llibre de poemes: Lent (2012).

Quant a Fundació Palau

La Fundació Palau es va inaugurar al mes de maig de l’any 2003 i té com a vocació conservar, exhibir i difondre el fons artístic i documental de Josep Palau i Fabre. Josep Palau i Fabre es considera un dels especialistes més prestigiosos en l’àmbit mundial sobre la vida i l’obra de Pablo Picasso, del qual també era amic personal. Poeta, dramaturg, contista i assagista, és una de les grans personalitats de la literatura catalana dels nostres temps i ha connectat la cultura catalana amb els corrents artístics més importants del segle xx gràcies a la seva relació amb personalitats com ara Picasso, Artaud, Octavio Paz, Cocteau, Lorca, etc.
Aquesta entrada ha esta publicada en Informació dels espectacles. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa'ns el teu comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s