Nit de Poetes 2014: Carles Hac Mor, Susanna Rafart i Mireia Calafell

La Nit de Poetes és des de sempre el moment culminant del festival Poesia i +. De fet, és el germen del festival i una iniciativa del mateix Palau i Fabre. Va ser a partir d’una primera Nit de Poetes que va néixer el festival Poesia i + tal com el coneixem. Com cada any, reunim 3 poetes ben diversos, de generacions també diverses, per aprofundir en la vitalitat de la poesia catalana actual.

Enguany, l’acte serà presentat per Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, entitat que col·labora en el festival. Al públic assistent es repartirà un llibret amb una selecció de poemes dels tres poetes convidats. L’acte començarà a les 21 h i tot seguit tindrà lloc el concert de Toti Soler, que repassarà el disc Liebeslied, de 1972, i homenatjarà Joan Vergés, un dels poetes presents en el disc i gran amic del músic, mort enguany.

Els tres poetes d’aquest any són:

Carles Hac Mor (Lleida, 1940) és una de les veus més personals de la poesia catalana actual, amb una obra tan extensa com original. Des dels seus inicis als anys setanta en l’entorn de l’art conceptual, no ha deixat d’investigar en poesia i de treballar amb artistes de totes les disciplines, fent de la desraó i el desconcert un dels seus eixos.

Susanna Rafart (Ripoll, 1962) és autora de diversos poemaris, entre els quals destaquen Pou de glaç (2002), guanyador del Premi Carles Riba 2001, Retrat en blanc (2004), Baies (2005), L’ocell a la cendra (2010) i La mà interior (2011). Destaca per la seva elegància i delicadesa, amb uns versos ben esculpits i gens estridents, fruit del rigor i de la passió per la literatura.

Mireia Calafell (Barcelona, 1980) forma part del grup de recerca Cos i Textualitat de la Universitat Autònoma de Barcelona i treballa a l’associació cultural ArtsMoved. Ha publicat Poètiques del cos (2006) i Costures (2010) i en els seus recitals, que ha presentat en ciutats com Buenos Aires i Beijing, li agrada experimentar amb les capacitats expressives de la música i el vídeo. http://mireiacalafell.com

Mireia Calafell és també l’autora i la veu d’un dels videopoemes que presentem a les sales d’exposició de la Fundació. El poema és de Mireia Vidal-Conte, la música de Miguel Marín i la part visual de Joan Gomez:

Quant a Fundació Palau

La Fundació Palau es va inaugurar al mes de maig de l’any 2003 i té com a vocació conservar, exhibir i difondre el fons artístic i documental de Josep Palau i Fabre. Josep Palau i Fabre es considera un dels especialistes més prestigiosos en l’àmbit mundial sobre la vida i l’obra de Pablo Picasso, del qual també era amic personal. Poeta, dramaturg, contista i assagista, és una de les grans personalitats de la literatura catalana dels nostres temps i ha connectat la cultura catalana amb els corrents artístics més importants del segle xx gràcies a la seva relació amb personalitats com ara Picasso, Artaud, Octavio Paz, Cocteau, Lorca, etc.
Aquesta entrada ha esta publicada en Informació dels espectacles, Poesia i + 2014. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa'ns el teu comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s