Setmana del 11 al 17 de juliol

Segona sessió del Poesia i + a Barcelona, el proper dijous 14 de juliol a les 20:00h a l’Arts Santa Mònica, amb l’espectacle escènic i musical Ten Tips, de la compantia Nozomi 700 Teatre.

Tots els actes del Poesia i + a Barcelona tenen lloc els dijous de juliol a les 20h a l’Arts Santa Mònica, amb ENTRADA GRATUÏTA.

Ten Tips [Deu pistes] presenta els deu millors consells que l’artista plàstic i escriptor Antonio Ortega proposa com a imprescindibles per a conduir-se amb èxit per la vida (The Best Ten Tips Ever in Alphabetical Order). Un espectacle que voreja el límit d’allò patètic, ridícul, paròdic i seriós, de la credibilitat i la veracitat. De quina altra manera es podria assegurar l’eficàcia d’aquests consells? “Antonio Ortega posa en dubte cadascun dels nostres comportaments en retratar-los i preguntar-nos per ells, qüestiona les nostres maneres de viure a través dels altres i del sentit de l’humor. I tot això implica una actitud de compromís ètic i polític, perquè a través del potencial simbòlic que desplega compleix una de las funcions bàsiques de l’obra d’art: incomodar-nos” (David G. Torres).

Ten Tips forma, amb Cabaret Voltaire i Manifest Groc, una trilogia d’espectacles en els quals el director d’escena Xavier Giménez Casas s’ha acostat a les diferents etapes de les pràctiques més inconformistes de l’art contemporani: primer el dadaisme; més tard el manifest de Salvador Dalí, Lluís Montanyà i Sebastià Gasch; i ara, la col·laboració amb un artista contemporani –Antonio Ortega–.

La música en directe de l’espectacle és a compte de Pau Rodríguez. Ten Tips -en versió anglesa- va ser estrenada al cicle d’exposicions The Fashion Party Is Over, a Objectif Exhibitions (Anvers, Bèlgica).

El diumenge 17 de Juliol, a les 19:00h al Centre Cultural de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, amb ENTRADA GRATUÏTA, la companyia Teatre eSseLa presentarà l’espectacle familiar C., El petit llibre que encara no tenia nom, una adaptació de textos de Juan A. Millán en traducció de Quim Monzó.

C., El petit llibre que encara no tenia nom, és un conte que només té escrites dues línies: “Hi havia una vegada…” i “Fi”. Un dia C. emprèn un viatge per la biblioteca, de prestatge en prestatge, per preguntar als altres llibres perquè no creix i per saber quina classe de llibre li agradaria ser. En la seva recerca, es nodrirà de l’experiència dels altres, es relacionarà amb personatges que mai s’hauria imaginat que existissin, podrà posar a prova qualitats que ell encara desconeix que té i finalment aprendrà que mentre no es faci gran, podrà ser totes les coses del món. La major sorpresa de totes, però, li arribarà al final de la seva aventura…

José Antonio Millán (Madrid, 1954) és lingüista, editor, traductor i escriptor. Ha escrit narrativa infantil i juvenil, com ara El pequeño libro que no tenía nombre, La memoria (y otras extremidades), Sobre las brasas, El día intermitente y Nueva Lisboa; a més de treballs de lingüística i de tècniques d’edició. Ha estat director del Centro Virtual Cervantes i ha col·laborat en la creació del diccionari en CDROM de la Real Academia, entre d’altres projectes.

El mateix diumenge, a les 21:00h a la Fundació Palau, el Brossa Quartet ens presentarà Músiques de l’Holocaust, un espectacle de música i literatura.  Durant la II Guerra Mundial, diverses personalitats del món de la cultura vinculades al règim nazi van realitzar enregistraments sonors de les cançons populars cantades per les víctimes de l’Holocaust, per tal de no extingir, amb la seva mort, les tradicions musicals. Músiques de l’Holocaust és una acció musical text i música concebuda a partir d’aquest material. Així, fent un pont entre la música clàssica i les músiques klezmer, zíngara i mediterrània, el Brossa Quartet fa un exercici imaginatiu de reconstrucció de la memòria musical i històrica, combinat amb una selecció de textos de Primo Levi, Joaquim Amat Piniella, Mercè Núñez Targa, Jorge Semprún i Imre Kertész, entre d’altres.

Vejeu el vídeo de la notícia al web de Tv3.

Aquest espectacle té un preu de 9€. Les entrades es poden adquirir a la mateixa Fundació Palau o a la llibreria Robafaves de Mataró. Consulteu les promocions i ofertes a l’apartat “Promocions Especials”.

Des de la seva fundació l’any 2004, el Brossa Quartet interpreta repertoris allunyats dels escenaris habituals de la música clàssica, cercant afinitats amb tota mena d’estils musicals. Al mateix temps la formació vol retre homenatge al poeta Joan Brossa, del qual n’extreu el nom i l’ideal de creació artística multidisciplinar.

Recordeu que les entrades es poden adquirir a la mateixa Fundació o a la llibreria Robafaves de Mataró.

Fundació Palau                                                                                              Llibreria Robafaves
Riera, 54                                                                                                          Carrer Nou, 9
08393 Caldes d’Estrac                                                                                 08301 Mataró
Tel. +34 937 913 593                                                                                   Tel. +34 937 905 582
fundaciopalau@fundaciopalau.cat                                                           robafaves@robafaves.com

Quant a Fundació Palau

La Fundació Palau es va inaugurar al mes de maig de l’any 2003 i té com a vocació conservar, exhibir i difondre el fons artístic i documental de Josep Palau i Fabre. Josep Palau i Fabre es considera un dels especialistes més prestigiosos en l’àmbit mundial sobre la vida i l’obra de Pablo Picasso, del qual també era amic personal. Poeta, dramaturg, contista i assagista, és una de les grans personalitats de la literatura catalana dels nostres temps i ha connectat la cultura catalana amb els corrents artístics més importants del segle xx gràcies a la seva relació amb personalitats com ara Picasso, Artaud, Octavio Paz, Cocteau, Lorca, etc.
Aquesta entrada s'ha publicat en Antonio Ortega, Brossa Quartet, el petit llibre, Informació dels espectacles, Músiques de l'Holocaust, Ten Tips i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa'ns el teu comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s